Jelen (járvány)helyzetben nehezített pálya a babahordozó kiválasztása, vagy egy új hordozási forma megtanulása. Hiszen mindig hangsúlyozzuk, hogy “Próba, próba, próba!”, fontos a gyakorlóbabás tanulás, fontos megérezni a sajt testeden milyen, amikor rajtad van a babád.

Persze, igen, egyetértek magammal. Van viszont, amikor az élet felülírja a “szabályokat”, és nem megoldható a személyes találkozás. Az internetnek, videós felületeknek hála, azért ilyen szituációkban is igyekszünk- mi hordozási tanácsadók- a családok segítségére lenni és alkalmazkodni.
Tapasztalatom szerint hasznos a videós beszélgetés az alábbi esetekben például:

– a rengeteg információban elvesztél és személyre, családra szabott tanácsra, iránymutatásra van szükséged.
– Van már egy babahordozó eszközöd( kendő, rugalmas kendő, karikás kendő, csatos hordozó…), de a felvételek, használati utasítás alapján nem, vagy nehezen boldogulsz a lépésekkel.
– Már használsz egy kötést/eszközt, ismered a felvétel módját, mégis valami valamiért kényelmetlen, kellemetlen.
– Rutinosan hordozol, de új használati formát szeretnél megtanulni “élő” instrukciók segítségével…

Arra bíztatlak, hogy keress bátran engem vagy tanácsadó kollégáimat, mert mostanra sokunknak nagy rutinja van videós konzultációk terén.
Egy anyuka beszámolójával zárom a bejegyzést, akikkel csak az online térben találkoztunk. Ha kedvet kaptál írj, hívj időpontért!

Adriennék

Katit nagyon sokan ajánlották nekem: hogyha az ember hordozni szeretne, akkor őt kell felkeresni először. Személyesen szerettem volna találkozni, de mostanában ez nem olyan egyszerű, ellenben az online konzultációval.
Rugalmas, és otthonról kényelmesen, biztonságosan tanultuk meg párommal a megfelelő hordozási technikát.
Az ember azt gondolná, hogy ez olyan mintha videóból tanulna, de egyáltalán nem! Hiszen itt is személyre szabottan, valós időben történik a segítségnyújtás és ellenőrzés, javítás. Csak éppen online, de éppoly hasznosnak bizonyult, mint a személyes.
Nagyon hálás vagyok érte, csak ajánlani tudom.

Facebook oldalamon további bejegyzéseket olvashatsz és praktikus videókat is találsz!